Søk

Produkter:

Innlogging
Vis priser inkl mva
Norsk ikke tilgjengelig
[Du står her: Turistinfo]

Turistinfo

       
  
Vi befinner oss i Akershus fylke; i Folloregionen, og i Ås kommune. Mange vil forbinde Ås med jordbruk, og med NMBU: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Det finnes også registrerte yrkesfiskere i kommunen, og i tidligere tider var eiendommen vi holder til i skysstasjon, og her foregikk utskipningen av trelast fra Oppegård og Enebakk allerede på 1600-tallet.
 

Ås har fortidsminner fra steinalderen (Nøstvedtkulturen), og vår grend ligger i et varmekjært område med trær som eik, hassel, svartor og bjørnebær. Det er et rikt fugle- og dyreliv; vi gjør stadig nye observasjoner.

På hovedbølet til Tømrernes Feriehjem på Bæk finner du Kafe Noi for store selskaper/ konferanser og overnatting. Flott fjordutsikt i det grønne og et meget hyggelig vertskap; anbefales! www.kafenoi.no.

Fra det solrike, fjordnære Nesset, der du finner oss: Distriktets båtutstyrsbutikk og trebåten båtbyggeri -  fører en idyllisk vei mot det nærliggende friluftsområdet Breivoll. Her er det bade- og båtliv sommerstid, og her tennes hvert år det store St.Hans-bålet.

Ås er i våre dager også kjent for forlystelsesparken Tusenfryd, og Leonardo da Vincis bro over E18. Fra den hvitmalte kirken på Nordby er det en vid utsikt, og sørover går den gamle kongeveien gjennom en velholdt allé langs vakre gårdstun og med steingjerder i naturstein. Du kan sykle langs Årungen, padlernes vann, til Ås sentrum, og gå tur i parken på NMBU eller slappe av på den nye jernbanekafeen, som holder åpent til langt på natt. Om sommeren kan du kjøpe jordbær langs veien – eller plukke selv for en billig penge – og om høsten kan du ta med kurven ut i skogene omkring og gjøre stor soppfangst. NMBUs botaniske hage gir så vel kunnskap som sjelefred, og så kan du besøke Meierimuseet.

trebåten har ankret opp ved den korte strandlinja som tilhører Ås, ved Bunnefjorden, den østligste delen av Oslofjorden. Litt lenger til Oslo enn til Drøbak langs landeveien, men noe kortere til Ski og Ås stasjonsbysentra. 

                                     

                    Gjersjøelva                                      Nesset fra sjøsiden

 

Distriktets båtutstyrsbutikk/trebåten

 

                                 

              Nesset sett sydfra                           Badestranden på Breivoll

 


 

 
Din handlekurv
Du har ingen varer i kurven
Bestselger
Produktbilde

Roer, galvanisert 16 mm,
2,80 kr 

 

      

       

Webdesign