Søk

Produkter:

Innlogging
Vis priser inkl mva
Norsk ikke tilgjengelig
[Du står her: Turistinfo]

Turistinfo

     
  
Vi befinner oss i Viken fylke; i Folloregionen, og i Ås kommune. Mange vil forbinde Ås med jordbruk, og med NMBU: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Det finnes også registrerte yrkesfiskere i kommunen, og i tidligere tider var eiendommen vi holder til i skysstasjon; her foregikk utskipning av trelast fra Oppegård og Enebakk allerede på 1600-tallet, her fikk hester og kjørekarer mat og hvile.

Ås har fortidsminner fra steinalderen (Nøstvedtkulturen), og vår grend ligger i et varmekjært område med trær som eik, hassel, svartor og bjørnebær. Det er et rikt fugle- og dyreliv; vi gjør stadig nye observasjoner.

På hovedbølet til Tømrernes Feriehjem på Bæk finner du Chill'in (tidligere Kafe Noi) som serverer lekker Thai-mat og tilbyr rom for overnatting. Flott fjordutsikt i det grønne og et hyggelig vertskap; anbefales!

Fra det solrike, fjordnære Nesset, der du finner oss: Distriktets båtutstyrsbutikk og trebåten båtbyggeri -  fører en idyllisk vei mot kommunens flotte park av et friluftsområde på Breivoll. Her er det et yrende bade- og båtliv sommeren igjennom.

Ås er i våre dager også kjent for forlystelsesparken Tusenfryd, og Leonardo da Vincis bro over E18. Fra den hvitmalte kirken på Nordby er det en vid utsikt, og sørover går den gamle kongeveien gjennom en velholdt allé langs vakre gårdstun og med steingjerder i naturstein. Du kan sykle langs Årungen, padlernes vann, til Ås sentrum, gå tur i parken på NMBU og bli kjent med trær og busker fra "hele verden" og kikke innom Meierimuseet. Om sommeren kan du kjøpe jordbær langs veien – eller plukke selv for en billigere penge – og om høsten kan du ta med kurven ut i skogene omkring og gjøre stor soppfangst.

trebåten har ankret opp ved den fine strandlinja som tilhører Ås kommune, ved Bunnefjorden, den østligste delen av Oslofjorden. Litt lenger til Oslo enn til Drøbak langs landeveien, men noe kortere til Ski og Ås stasjonsbysentra. 

                                     

                    Gjersjøelva                                      Nesset fra sjøsiden

Distriktets båtutstyrsbutikk/trebåten

                                 

              Nesset sett sydfra                           Badestranden på Breivoll


 

 
Din handlekurv
Du har ingen varer i kurven
Bestselger
Glassduk 2/2 twill 162 gr, bredde 100 cm
80,00 kr 

 

     

 

Webdesign