Søk

Produkter:

Innlogging
Vis priser inkl mva
Norsk ikke tilgjengelig
[Du står her: Om oss/Vår historie - kort fortalt]

Vår historie - kort fortalt

VÅR HISTORIE - KORT FORTALT

Fra Helgeland til Nesset

Bedriften trebåtens historie begynte våren 1991 i bygda Bardal på Helgelandskysten hos båtbygger Aksel Vassdal. Her lærte københavneren Bjarne Ellebye å bygge nordnorske spissbåter, prammer, speilbåter og færinger. Men det var på Nesset i Ås at han etablerte sitt eget båtbyggeri i en leid kjeller. Her ble også de første kutterjollene til. På Forbundet Kystens Akershusstevne ansatte kultursjefen i Øvre Eiker kommune Bjarne i et år – 1992/93 - for å undervise ti lærlinger i bygging av elvebåt fra Drammensvassdraget. Da skoleåret var slutt, kunne 10 stolte elever ro av gårde i hver sin elvebåt.

Skipshandel

Vi begynte å få mange henvendelser fra folk som ville ha greie på hvor vi fikk tak i materialer og utstyr til båtbygging og restaurering. Tanken om en liten skipshandel begynte å ta form, og vi begynte å bygge opp et lite lager med det mest etterspurte. Korrespondansen høsten 1993 viser økende pågang på forespørsler om reparasjonsarbeider, og vi ville nå forsøke å markedsføre oss bedre. Beste valg måtte være å forsøke å få en utstillingsplass på Trebåtfestivalen i Risør. Vi fikk en god plassering og tiltrakk oss oppmerksomhet ved klinking av pram.

Flytting til Drøbak

Senere på høsten investerte vi i et minisagbruk. Om vinteren var det kursvirksomhet på Steilene, Forbundet Kystens eiendom utenfor Nesodden i Oslofjorden, og neste vår deltok vi for første gang på den store båtutstillingen Sjøen for alle på Sjølyst. Lille julaften 1993 dalte en julegave ned fra kommuneplanleggeren i Drøbak: vi ble invitert til å flytte båtbyggeriet til Noroltomta ved fergeleiet.

Vareutvalget øker

6. mai åpnet en liten skipshandel i tillegg til verkstedet, og et mangeårig samvær og samarbeid med Bryggen Esbjug begynte. I Drøbak fikk flere lærlinger plass, og skipshandelens vareutvalg økte med spiker, skruer, søm, maling, bronsesaker, tau, lim . . . Vi utviklet vårt eget epoksy-system Aeropoxy, og førte snart ”alt” til den tradisjonelle trebåten. Produksjon og reparasjon av de klinkbygde småbåtene fortsatte, i tillegg fikk vi enerett på å bygge den Borge Bringsværd-konstruerte seilbåten BB 11. Det ble lagt teakdekk i glassfiberbåter fra Goldfish og Hydrolift.

Farvel til Drøbak

Drøbak kommune etterlyste våren 1998 ideer for å utvikle bl.a. Norol-tomta, der vi holdt til. Vi la oss i selen og sendte inn et forslag – tegnet av arkitekt Bror Bringsværd – som ville innebære kjøp og utvikling. 1 ½ år senere hadde kommunen fortsatt ikke tatt noen avgjørelse i saken. Bygningene trengte vedlikehold, og vi trengte mer plass.

Tilbake til Ås og Nesset

Men nå var den gamle skyss-stasjonen på Nesset i Bunnefjorden til salgs. Vi fikk tilslaget og ble de lykkelige eiere. Etter lenge å ha klamret oss til vakre, men små og dårlig vedlikeholdte lokaler i Drøbak, føltes det befriende å flytte inn i sitt eget 2. oktober år 2000. Se ”Fra Nessets historie” på denne hjemmesiden.

Nautec, Flak og egenimport

Nå, mer enn tyve år etter, har skipshandelen vokst og vi har bygget nytt lager. Vi selger kobberklink og båtsøm, kvalitetstau fra Robline/Teufelberger i Østerrike via Flak; bronsesaker fra Davey i England; syrefaste skruer fra Marinetech i Tyskland og oljelamper og klassiske instrumenter i bronse og messing fra Delite i Danmark. Vi har utviklet vårt eget epoksy-system Aeropoxy og selger maling, oljer og lakk fra International, Jotun, Hempel, SeaJet og Le Tonkinois for å nevne noen; kikkerter fra Silva, elektronikk fra Garmin og Raymarin; den revolusjonerende, svenske malingsfjerneren Speedheater basert på infrarødt lys og ellers alt slags utstyr for båt og fritid. Vi har en rikholdig bokavdeling med maritim litteratur. Vi skaffer i det hele tatt ”alt maritimt” så langt vi er i stand til etter ønske fra våre mange hyggelige kunder - i butikken og på nettet.

Trebåtelsker, men ikke fanatisk

Det arbeides dagstøtt videre på verkstedet, nå mest med mindre reparasjoner.

Vi ønsker alle trebåtelskere velkommen til Nesset, og vi er ikke fanatiske, har du plastbåt er du selvfølgelig også hjertelig velkommen!

 


 

 
Din handlekurv
Du har ingen varer i kurven
Bestselger
Glassduk 2/2 twill 162 gr, bredde 100 cm
80,00 kr 

 

     

 

Webdesign